dimecres, 24 de febrer del 2016

1r Primària: Sortida pel barri!

La setmana passada, els alumnes de 1r Pàlcam vam sortir a visitar algunes de les moltes botigues del barri.

Prèviament a classe vam planificar per quins carrers passaríem en la nostra ruta. A Coneixement del Medi també vam parlar sobre els comerços, i tot els aliments i productes que podem trobar.

Vam dividir-nos en 5 grups cada classe: Peixateria, Floristeria, Forn de pa, Carnisseria i Xarcuteria. Vam fer un dibuix del que ens pensàvem que podíem trobar. Però teníem molts dubtes! Sabeu si el peix pallasso es menja? I a quines hores es fa el pa? O com porten el porc a la botiga, si és tan gran? Aquestes preguntes i moltes més vam escriure cada grup. Així, quan vam anar a les botigues, els botiguers ens van poder contestar i ens van explicar moltíssimes més coses!!


A la floristeria, l’Helena ens va explicar tot el necessari per tenir cura de les plates i flors. I ens va regalar 4 rams de flors preciosos!!

Al forn de pa, en Francesc ens va ensenyar com es feia el pa i els croissants de xocolata, vam poder tocar la massa i veure els forns, quina calor! Al sortir, ens van donar una bossa amb magdalenes, croissants i de més pastes! Mmm!! Que bo!!


A la peixateria, en Julián ens va explicar d’on provenen tots els peixos que es venen. I vam aprendre que els peixos petits no es poden pescar, ja que els hem de deixar créixer!


A la carnisseria, ens van obrir un pollastre sencer i vam poder veure-li les tripes!! Ara ja sabem quina part del pollastre és la cuixa, el pit, l’ala.. i les maneres que podem cuinar-lo!


Per últim, a la xarcuteria Balasch ens van explicar com es fan els fuets i les llonganisses! I els diferents tipus de formatges que hi ha.. n’hi havia molts! I feien una olor molt bona!

Vam gaudir molt de l’experiència i vam aprendre com anar a comprar.

Moltes gràcies als comerços que ens han obert les portes de casa seva perquè podem aprendre i disfrutar del barri! Fins la propera!


Alumnes i mestres de 1r de Primària




































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada