dijous, 4 de juny del 2015

Jornades d’esports adaptats per a persones cegues

Aquestes dues últimes setmanes de maig, els alumnes de cicle superior de 5è i 6è han fet unes sessions especials d'Esport adaptat.

Hem tingut la sort de poder comptar amb la Raquel Díaz, mare d'una alumna de 5è, i també amb Antonio Blanco, professor d'educació física de la ONCE, que des de la seva vivència i experiència ens han volgut transmetre que tothom pot fer esport.

Les sessions han estat dividides en dues parts, una on la Raquel ens feia un recull d'algunes adaptacions que es fan en diversos esports perquè la gent invident o amb dificultats visuals puguin practicar aquell esport sense problema. També ens va permetre conèixer la seva experiència com a ex- atleta paralímpica i com a esportista al llarg de la seva vida.
La segona part de les jornades constava d’una part més pràctica, on els alumnes van tenir la possibilitat d’experimentar el goalball, un esport adaptat per a persones cegues, i també van fer un circuït on treballaven l’equilibri, els llançaments, els girs, etc. amb diverses dificultats, tot amb els ulls tapats amb un antifaç per viure-ho en la seva pròpia pell.

Han estat unes sessions molt enriquidores, interessants i molt divertides!!!
Des d’aquí volem donar les gràcies a l'Antonio i a la Raquel, ja que no sempre podem  comptar amb uns professionals que hagin participat en 3 paraolimpíades i en un mundial, com a ajudants, i que ens vulguin mostrar aquest món en primera persona.

Si haguéssim de concloure amb un frase aquesta seria: SI T’HO PROPOSES, POTS ACONSEGUIR-HO!








































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada