dimecres, 21 d’octubre del 2015

Taller cel·lular a 6è EP

El passat dimarts, 29 de setembre, va venir a l’escola en Jordi, un bioquímic expert en ciències que ens va fer uns quants experiments, relacionats amb el món cel·lular. 

En primer lloc, li va dir a un de nosaltres que dibuixés una cèl·lula. La de la nostra classe semblava una patata! Una vegada ens havia recordat les parts que tenen les cèl·lules i les diferències entre les animals i les vegetals, en Jordi va vestir dos més de nosaltres com a autèntics científics: bata blanca, ulleres, guants... 

Els va fer aixafar un plàtan per, a continuació, barrejar-lo amb aigua, alcohol, sal, sabó de rentar els plats i suc de pinya. Al cap d’una estona, uns estranys filaments suraven per sobre de la resta de la barreja: era l’ADN de les cèl·lules del plàtan. 

El següents dels experiments va consistir a extreure una fina cap de ceba i tenyir-la amb blau de metilè. Després de deixar-ho reposar una estona i assecar l’excés de líquid blau, vam poder observar unes cèl·lules vegetals, les de la ceba, directament en el microscopi: la membrana, el nucli... S’hi apreciava tot el que havíem treballat a les classes de Coneixement del Medi. Va ser una estona molt divertida i entretinguda, on vam poder fer ciència d’una manera diferent!!!


Alumnes de 6è EP-A





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada