divendres, 17 d’abril del 2015

Els contes viatgers

Els alumnes de 1r comencem amb molta il·lusió un projecte molt engrescador que s'anomena "Els contes viatgers". El seu repte no és ni més ni menys que el de crear un conte. Sí, sí, seran escriptors per uns dies i crearan un conte!

Com ho farem?

Ens hem posat per grups de cinc o sis nens i nenes ja que el conte no el faran sols. Cada membre del petit grup s'encarregarà d'iniciar, seguir o acabar la història. Per tant, si el grup és de sis nens hi haurà sis pàgines al conte.

Avui s'han ajuntat per primer cop els quatre grups per decidir quin seria el protagonista del conte i els altres personatges, quin problema podria sorgir i com el podrien solucionar. 

Això però,  és només un esborrany, perquè l'escriptor 1 pugui començar tenint en compte els gustos del seu grup.

Per tant, l'escriptor 1 s'ha emportat avui la maleta i la tornarà dijous que ve. La resta del grup estem molt emocionats i amb moltes ganes de que arribi dijous per veure com començarà el nostre conte!








Per què contes VIATGERS?

Cada grup té el seu "kit de l'escriptor" que viatjarà cada divendres a una casa diferent fins a visitar totes les cases dels nens i nenes del grup. 

Què trobarem dins del "KIT de l'escriptor"?

Dins de la maleta trobarem el "kit dels elements màgics" amb: 
1. Un llapis escriptor:
És de vellut, perquè mentre escrivim ens acariciï, ens relaxi i ens doni idees.
2. Una goma esborra-pors:
Amb colors molt alegres, perquè intentem i tornem a intentar, i no tinguem por a equivocar-nos mai.
3. Un pal-paciència:
On cada escriptor hi enganxarà un gomet i així anirem veient com avança la nostra història i com ens apropem cada cop més al final.
4. Plomes de la imaginació:
Per deixar volar la nostra imaginació!




Esperem que els vostres fills i filles gaudeixin tant com nosaltres d'aquesta proposta i puguem tenir al final del camí uns contes fantàstics d'uns escriptors encara més fantàstics! Molts ànims i ara sí... comença l'aventura!!!





2 comentaris:

  1. Quina idea més engrescadora!
    Segur que els nens de primer escriuran uns contes magnífics, i que els companys de segon estarem encantats de llegir i escoltar!!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies nens de 2n! Estem molt il·lusionats i en breu veureu els nostres super contes!

    ResponElimina